Lemon curd

Při testování cupcakes na květnový Street Food Festival, který proběhne 4.5. v holešovickém klubu Cross (drobná reklama neuškodí), jsem, jako už tradičně, sáhla po osvědčeném Lemon Curdu z M&S. Pak přišel stud – když už vyrábím něco domácího, tak by to opravdu mělo být domácí se vším všudy. Sedla jsem k počítači a poctivě zkoumala dostupné recepty. Většinou prohlédnu tak 5 – 10 receptů, najdu si v tom hlavní linku a tu pak dotvořím podle svého. Nicméně v tomto případě byl postup prakticky všude stejný. Jelikož ale Lemon Curd nemá český ekvivalent, rozhodla jsem se, že ho sepíšu taky pro české kulináře. Výrobu jsem poctivě zdokumentovala (i když jen iphonem) a doufám, že dobře poslouží i ostatním :)


1.       Připravte si následující ingredience:

5 žloutků

2 celá vejce

110 gramů cukru

110 gramů studeného másla, nakrájeného na menší kostky

Šťávu ze 3 citronů

Kůru ze 2 bio citronů

A to je všechno :)



2.   V kovové misce (nebo rendlíku) smíchejte vše kromě másla. Metličkou dobře promíchejte a dejte do vodní lázně (vody je potřeba opravdu málo, jen aby olizovala spodek misky se hmotou). Je potřeba aby voda vařila. No a potom už jen důrazně míchejte (cca 5 minut), dokud hmota nezhoustne.


  

  

3.       Až se tak stane, sundejte z plotny a vmíchejte kostky másla, dokud hmota nebude krémová.
   

4.     Potom propasírujte přes sítko (zachytí to tu citronovou kůru a zbyde vám jen úžasně jemná hmota) a naplňte do čistých sklenic.
  
        
V lednici vydrží cca 14 dní a je fantastická ráno na opečeném toustu, jako náplň do cupcakes, do jogurtu nebo do všemožných dezertů.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme za komentář :-)


 photo copyright.jpg
blogger template by envye