Mrkvovo-dýňové cupcakes s Lotus (Speculoos) krémem

Ahoj všichni :-*!

Jaký jste měli týden? Myslela jsem, že my máme nejpernější týden za sebou, ale mýlila jsem se. Šeredně. Za posledních 7 dnů jsem nespala víc než 4 a půl hodiny denně, vypadám jako zombie (Netočí se tu v okolí nějaký zombie horor? Hlásím se dobrovolně do komparzu… Výrazně by ušetřili na maskách, kdyby mě zaměstnali coby oživlou mrtvolu :-D!) a nestíhám vůbec nic! Ani psát, ani fotit, ani… No prostě nic, to jste asi pochopili. Jsem zkrátka chudinka! Tak jo, litování sebe sama, to mi jde :-D.
Ne, je mi jasné, že většina lidí má stejně nabitý program, jen o tom nefňukají a navíc u toho pravděpodobně vypadají kapku líp než já :-D. Ale, ať máte za sebou jakkoli vyčerpávající chvíle, mám pro vás recept na své nejoblíbenější mrkvovo-dýňové cupcakes, které vás zaručeně nabijí pozitivní energií. Jsou totiž neodolatelné, vláčné a voňavé! A kdyby bylo té mrkve na vás málo (té totiž nikdy není dost), připravte si třeba ještě mrkvové lívanečky s karamelizovanými ořechy ;-)!


Mrkvovo-dýňové cupcakes s Lotus krémem z karamelových sušenek a Lotus sušenkou (nebo taky Speculaas či Speculoos) 

Ingredience:
160g mouky (dávám půl hladké a půl polohrubé)
1 kávová lžička sody
1 kávová lžička prášku do pečiva
1 kávová lžička skořice 
1 kávová lžička mixed spice (nebo pumpkin pie spice nebo jde i perníkové koření)
2 vejce
160ml oleje
100g cukru krupice 
40g mandlí
40g vlašských ořechů
125g najemno strouhané mrkve
125g pyré z karamelizované dýně (oloupete, nakrájíte, posypete třtinovým cukrem, upečete doměkka na 180°C a pak rozmixujete dohladka)

Krém:
1/2 skleničky Lotus pomazánky z originálních karamelových sušenek
250 g měkkého tvarohu 
100 g lučiny (větší kostka)
125 ml smetany ke šlehání 

Na ozdobu:
Lotus sušenky (nadrcené)

Postup:
1) Nejdříve upečte a rozmixujte dýni, nastrouhejte mrkev, nasekejte ořechy a prosejte do mísy oba druhy mouky smíchané se sodou, práškem do pečiva, skořicí a mixed spice. Potom si ušlehejte vejce s cukrem a olejem do pěny a postupně stěrkou zamíchejte moučnou směs, ořechy, mrkev a dýni. Košíčky plňte do 2/3 a pečte na 180°C přibližně 12 minut (zkuste špejlí). Nechte vychladnout v plechu.

2) Připravte krém. Smíchejte Lotus pomazánku s tvarohem a lučinou. Ušlehejte smetanu a poté opatrně přimíchejte mix zbylých ingrediencí. V případě potřeby doslaďte, ale myslím, že naznáte, že je to úplně akorát (pokud nechcete zemřít na předávkování cukrem, v tom případě směle do toho :-D)! Krémem naplňte zdobící sáček s uzavřenou hvězdičkovou špičkou.

3) Vychladlé dortíky ozdobte krémem a drcenými sušenkami.





Mějte se fajn a neuvařte se v tom vedru zaživa ;-),
vaše M.

P.S.: Tohle těsto je boží i jen tak - pokud chcete dobrou snídani a nechce se vám plácat se zdobením, přidejte do těsta pár rozinek, brusinek či sušených meruněk. Samozřejmě se dá použít klasický krém ze smetanového sýra, který k mrkvovému dortu neodmyslitelně patří.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme za komentář :-)


 photo copyright.jpg
blogger template by envye