Vanilkový maxilívanec z trouby s letním ovocem a mátovým cukrem

Dobrý večer přeji :-)!

Taky vás občas posedne nepřekonatelná lenost? Dobrá, přiznám barvu... Tentokrát to asi není moje naprosto typická všeobjímající lenost, kdy ležím jako vyvržený vorvaň a nechce se mi ani ň, jako spíš totální vyčerpání. Tenhle týden byl tak emocionálně náročný (Díky vám jsme se vyšplhaly na 19. místo v hlasování o FoodBlog roku! Joooooo - Jste fakt neuvěřitelný :-*! Několikerá konfrontace s mou pracovní Nemesis... Grrrrrr!!!! Nebýt kolegy, tak už sedím ve vazební věznici! Kolegyně udělala státnice! Jupíííí! Můj Aperitivo Moment absolutně pohořel! Fňuk! A tak dál a tak podobně :-D!), že mě dnes ráno dokázal dostal z postele jen ten můj nechvalně známý, výhružně vrčící, zcela nenasytný žaludek, který mi kolem sedmé hodiny ranní, začal vyhrožovat sebesežráním, takže už nebylo zbytí. Měla jsem chuť na lívance. Fakt velkou! Jenže představa, že budu stát hodinu u plotny a otáčet lívance mě znovu zmohla a tak jsem jen v rychlosti umíchala a zhltla ovesnou kaši, zalila jí hrnkem (velikosti menšího lavoru) bílé kávy a odebrala se znovu hupsnout do peřin (dobře, tak jsem se tam došourala a padla obličejem dolů)... Já vím, já vím... Taková škoda krásného dne! Jenže ta postel fakt mě vábila jak Siréna, potvora jedna :-D! Odpoledne jsem se vzbudila znovu a měla chuť... na lívance! Jenže obě moje ruce se automaticky schovaly za záda, jako že ony teda nic dělat nebudou! Ani náhodou! 
Řekla jsem si, že zkusím něco nového... Líný maxilívanec, který nalejete do pánve, strčíte do trouby a necháte být! Žádné zběsilé otáčení a čekání u plotny? No nezní to skvěle? Já si tedy přípravu lívanců (a vůbec snídaní - v jakoukoli denní dobu :-D) moc užívám, ale občas by bylo děsně fajn vynaložit minimální úsilí a dosáhnout maximálního výsledku, ne :-)? Prostě umícháte těsto, dáte ho péct a zatím si můžete s hrnkem kávy nebo čaje sednout do křesla a dát si nohy na stůl. No byl to trochu risk, ale vyšel víc než skvěle :-)! My si tedy svou podvečerní snídani náležitě užili ;-)!


Vanilkový maxilívanec z trouby s letním ovocem a mátovým cukrem

Ingredience:
4 vejce velikosti M
2 lžičky třtinového cukru
1 lžička vanilkového extraktu
špetka soli
2/3 hrnku hladké mouky
2/3 hrnku mléka
2 lžíce másla

Na ozdobu:
čerstvé ovoce (jahody, maliny, borůvky,...)
lístky otrhané z 4 - 5 stonků máty
4 - 5 lžic krupicového nebo třtinového cukru
řecký jogurt 

Postup:
1) Troubu předehřejte na 220°C a dejte do ní nahřát pánev (pozor, musí být vhodná do trouby - žádné plastové součásti či teflonové povrchy). Vejce vyšlehejte s cukrem a solí do nadýchané pěny. Bude to trvat asi 5 minut. Poté do vaječné pěny zašlehejte mléko smíchané s vanilkovým extraktem a přes síto prosetou mouku. Vyndejte pánev z trouby a dejte do ní rozpustit máslo. Trochu pánví zakružte, aby se máslo hezky rozprostřelo i po bocích pánve. Ihned vlijte připravené těsto a vraťte do trouby. Pečte 20 minut. 

2) Mezitím otrhejte mátové listy a natrhejte je na menší kousky. Vložte je do hmoždíře se 2 lžícemi cukru a rozetřete na co nejjemnější pastu. Poté smíchejte se zbylým cukrem. 

3) Hotový lívanec nechte chvíli zchladnout a poté vyklopte lívanec na talíř. Ozdobte mátovým cukrem, ovocem a podávejte s řeckým jogurtem.








Přeji krásný zbytek víkendu, 
vaše M. :-*

P.S.: Strašně moc moc moc moc moc Vám všem děkujeme za podporu a všechny vaše hlasy v soutěži FoodBlog roku! Sugartown byl 19.! Že je to neuvěřitelné?! Není! Fakt je to tak! Děkujeme a budeme se dál všemožně snažit o to, aby Vaše přízeň byla zasloužená <3!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme za komentář :-)


 photo copyright.jpg
blogger template by envye