Profiteroly s malinovou pěnou, hořkou čokoládou Callebaut a praženými kakaovými boby

Dobré odpoledne :-)!

Uf, nějak začínám ztrácet pojem o čase… Jaký je dnes den? Teda jasně, vím, že jsem po dotázání na všechny zkumavky a vzorky nadepisovala 12. 6., a v příčetnost svých kolegů mám daleko větší důvěru než v tu svojí (krom jednoho, který celý den neúnavně falešně zpíval Ivetku Bartošovou a prokládal to Markem Ztraceným a bude brzy z milosti utracen), takže dejme tomu, že toho 12. asi opravdu je (nebo ty vzorky už podle data fakt nikdy nenajdu :-D)! Ale je středa, čtvrtek nebo pátek? Já vám fakt nějak nevím… Pracujeme, kurzujeme (Víte, že teď vedeme pečící kurzy v Chefparade? Dokonce i kurzy pro děti?), pečeme, píšeme, plánujeme Apetit Piknik (Který už je za týden, cožeeee?!!!), sepisujeme sáhodlouhé seznamy, lítáme od čerta k ďáblu, kujeme pikle a všechno nás to baví... Jen teda za sebe musím přiznat, že díky neustálému zápřahu (a zřejmě především díky mé nulové fyzické odolnosti a úplně mizivé zdatnosti) každou volnou chvíli prospím. Snažíte se mě zastihnout kolem páté nebo šesté? Nesnažte se! Spím :-D! Včera jsem dokonce lehce klimbla při čtení v metru, což se mi fakt běžně nestává :-D! Hrozně ráda bych se vyspala do zásoby, ale tak to prý nefunguje :-D! 
Takže mílovými kroky mířím k tomu, že na Apetitu (už se na něj obě strašně třeseme - ani neudržím tužku, takže je fakt štěstí, že tohle píšu na počítači :-D) u našeho stánku nebudu k vidění já, ale neobvykle pobledlé (čehož si možná, vzhledem k mé obvyklé všeobecné stěnovitosti, ani nevšimnete) a nesouvisle blekotající stvoření navlečené v zástěrce. Jeho vzhled a podivné chování prosím předem omluvte, ono se z toho následně vyjí a vyspí :-D! 
Každopádně už nadešel pravý čas a já se jala testovat úplně nové recepty a nové variace starších ověřených stálic a tohle je jeden z výsledků ;-)! Až ochutnáte tuhle šťavnatou letní variantu profiterolků, uslyšíte v hlavě fanfáry, slibuju :-)! A ne, že když vám ho sem napíšu týden předem, tak pak nepřijdete :-D! Bude toho u nás k vidění (a hlavně k ochutnání) mnohem víc ;-)! 


Profiteroly s malinovou pěnou, hořkou čokoládou Callebaut a praženými kakaovými boby 

Ingredience: 
125 g neperlivé minerální vody 
125 g mléka 
5 g krupicového cukru 
5 g mořské soli 
110 g másla 
70 g hladké mouky 
70 g polohrubé mouky 
5 vajec (250 g) 

Malinová pěna:
250 g másla, změklého 
3 lžíce moučkového cukru 
250 g krémového sýra 
250 ml smetany ke šlehání 
125 g malin 

Na dokončení:
hořká čokoláda Callebaut
pražené kakaové boby 

Postup: 
1) V rendlíku nebo menším hrnci spolu zahřejte vodu, mléko, cukr, sůl a máslo. Když začne směs vřít, přisypte naráz mouku (předem jí prosejte přes sítko) a vytrvale míchejte, dokud nebude vzniklá pasta hladká a nezačne se odlepovat od stěn (tzv. odpalování). Přemístěte pastu do mísy robotu a nechte míchat na nejnižší obrátky, dokud trochu nezchladne. Poté zvyšte obrátky a po jednom zašlehejte vejce. Vznikne lesklé táhlé těsto. Nechte ho úplně vychladnout. Těstem naplňte cukrářský sáček se zdobící špičkou s hustými malými zoubky a uložte ho na 2 hodiny do ledničky. 

2) Zapněte troubu na 200 °C a nechte jí vyhřát, mřížku umístěte doprostřed. Na plech vyložený pečícím papírem stříkejte špičky těsta - asi jako když děláte sněhové pusinky. Nechte mezi nimi alespoň 2 - 3 cm rozestupy, protože při pečení dost nabudou. Nejdříve pečte 10 minut na 200°C, poté troubu na pár vteřin otevřete, aby mohla odejít pára, pak teplotu v troubě snižte na 180°C a dopékejte 15 - 20 minut (profiterolky musí být nafouklé a krásně zlaté, záleží na vaší troubě, nepouštějte je z dohledu). Pokud znějí po poklepání dutě, jsou upečené. Po vytažení z trouby je nechte vychladnout na mřížce. 

3) Máslo (o pokojové teplotě) vyšlehejte s cukrem do světlé pěny. Krémový sýr (o pokojové teplotě) zbavte usazené tekutiny a prošlehejte dohladka. Maliny rozmačkejte pomocí vidličky. Do máslové pěny zašlehejte krémový sýr, maliny a nakonec vše opatrně spojte s vyšlehanou smetanou. Pokud se Vám zdá krém málo sladký, doslaďte podle chuti. Krémem naplňte sáček se zdobící špičkou s hustými krátkými zoubky. 

4) Kakaové boby pomocí paličky na maso nebo tloučku z hmoždíře roztlučte na kousky. 

5) Profiterolkám vodorovně ukrojte špičku a spodní část naplňte malinovou pěnou a přiklopte vrchní částí korpusu. Vršek polijte rozpuštěnou hořkou čokoládou a posypte drcenými kakaovými boby. 







Mějte se moc krásně, 
vaše M. :-*

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme za komentář :-)


 photo copyright.jpg
blogger template by envye