Francouzské toasty s arašídovým máslem

Není velkým tajemstvím, že jsem velkou milovnicí arašídového másla. O to více v Americe tolik oblíbené kombinaci s jahodovým džemem (tzv. PBJ = peanutbutter and jelly). Co možná známé zatím není je, že se můj drahý pustil do zdravého životního stylu (pořád mě šokuje - tři roky odmítal pít obyčejnou vodu bez sirupu nebo bublin, do kafe si sypal kila cukru, liboval si v kempingovém salátu, henry vejcích a podobných zvěrstvech...teď pije zásadně neperlivou vodu, cukru se vyhýbá jak Limonádový Joe lihovinám a na můj dotaz - nedáme si k večeři těstoviny? mi se znechuceným výrazem odpovídá - víš kolik je v tom sacharidů?) a to prakticky znamená, že každý den uplynulých dvou měsíců snídám ovesnou kaši s chia semínky a různými sušenými plodinami, ovšem bez cukru, bez kakaa, bez másla, prostě bez ničeho.... Vím, že je to zdravé a moje trávicí ústrojí si medí, ale abstinenční příznaky si vybraly svou daň a tak jsem jednoho rána dospěla k rozhodnutí a připravila si tyhle boží toasty (drahý snědl jeden kousek a šel si udělat kaši....bez komentáře).
 
 

 
Na 2 porce pro pořádné jedlíky budete potřebovat
  • 8 plátků toastového chleba (já měla "celozrnný" - žijeme přece zdravě)
  • 2 vejce
  • 1 polévková lžíce smetany, nebo mléka
  • 8 polévkových lžic arašídového másla
  • 8 lžiček jahodové marmelády
  • špetku skořice
  • trochu másla na smažení
 
Postup
 
  1. Rozpalte máslo na pánvi.
  2. Chléb si rozdělte na dvojice - jeden chléb ze dvojice namažte po jedné straně arašídovým máslem a druhý marmeládou. Přiklopte k sobě namazanými stranami.
  3. V  hlubokém talíři rozšlehejte vejce se smetanou a spojené chleby v tom obalte z obou stran.
  4. Vložte do pánve, posypte špetkou skořice a z obou stran opečte dokud nezezlátnou.
  5. Ještě teplé podávejte.
 

 
 
 
Nevím proč (možná za to mohl ten absťák) jsem si celou dobu prozpěvovala tohle :)
 
 
Mějte se krásně,
Vaše T.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme za komentář :-)


 photo copyright.jpg
blogger template by envye