Pumpkin spice latte

Hurá, je tu podzim!!! Pro mě nezačíná datem v kalendáři, ale dnem, kdy ve Starbucksu uvidím Pumpkin spice latte. Mnoho z vás určite zná, ale spousta možná tápe - jedná se o kávu s příchutí amerického dýňového koláče (lépe řečeno toho koření, které do něj používají - stejně jako my u nás milujeme všechno perníkové). Asi je to tím, že začíná být chladno a tahle směs koření v horkém nápoji vás spolehlivě zahřeje. Nicméně je mi jasné, že mnoho z vás nebydlí v Praze, kde je Starbucks na každém rohu, nebo tu možná bydlíte, ale zrovna se vám nechce ven do toho nevlídného počasí jen kvůli kafi a nebo vám prostě přijde nehorázné dát za kelímek kávy 120,- (upřímně, to je vážně síla). A jelikož Starbucks konečně uveřejnilo složení svých produktů na internetu (zde), vytvořila jsem z toho recept na téměř identické Pumpkin spice latte, které si můžete udělat doma naprosto kdykoliv - počasí nepočasí :)



 
 
 Ingerdience na sirup
  • 350g dýňového pyré - kupované mají například v DM (dětský příkrm Moje první dýně) a nebo domácí  (rozpulte 1 menší dýni Hokkaido, vydlabejte a dejte na 45 minut péct do trouby na 200%, následně nechte vychladnout, oloupejte slupku a rozmixujte tyčovým mixerem, nebo ve food processoru)
  • 350 ml vody
  • 225g cukru krupice
  • 80g třtinového cukru
  • pumpkin spice: 2 polévkové lžíce skořice, 0,5 lžičky strouhaného muškátového oříšku, 1 lžička mletého hřebíčku
  • 1 polévková lžíce vanilkového extraktu
 
Postup
  1. V menším hrnci zahřejte oba cukry a vodu, doku se cukr dokonale nerozpustí, ale nemělo by se to vařit
  2. Přidejte dýňové pyré a koření
  3. Zahřívejte cca 10 minut, ale opět pod bodem varu
  4. Nakonec odstavte z plotny a přimíchejte vanilkový extrakt
  5. Naplňte do uzavíratelné sklenice. V lednici by měl vydržet zhruba měsíc.
 
Na větší latte
  • mléko podle velikosti hrnku
  • 2 polévkové lžíce sirupu
  • 2 panáky espresso
  • šlehačka a skořice na ozdobu
  1. Do uzavíratelné sklenice, nebo shaker nalijte mléko a sirup, dobře uzavřete a 30 sekund zuřivě protřepávejte.
  2. Poté sklenici otevřete a dejte na 30 sekund do mikrovlnky
  3. Nalijte do hrnku, přilijte kávu a ozdobte šlehačkou a skořicí


 
 
Obsluha ve Starbucks Florentinum je prostě nejlepší :)


Jejda, někdo mi snědl šlehačku :)

 Hmmm, mňam :)
 
Krásný první podzimní den,
Vaše T.

12 komentářů:

Děkujeme za komentář :-)


 photo copyright.jpg
blogger template by envye