Na food konferenci START it!, pořádanou Chefstarterem (inkubátor pro food projekty od Cheparade, jo je to trošku matoucí :) jsem se přihlásila okamžitě, co jsem ji objevila na internet a to dokonce aniž bych si přečetla program. Ze zkušeností, které s projektem Chefstarter mám, jsem věděla, že to bude skvělá akce, na které se dozvím spoustu užitečných informací. A taky že ano. Pro registrované bloggery byl v rámci akce speciální program, který zahrnoval workshop s Tomášem Babincem (food dekor), Jankem z Popojedem.cz (Youtube), Eliškou Vyhnánkovou (fenomenální seminář o Facebooku a sociálních sítích) a pak take prohlídku Makra, přednášku Zomato a v neposlední řadě Storyous , což mě osobně dost nadchlo. Byl to prostě super den, který jsem strávila s holkama z Chefparade/Chefstarteru a ostatníma bloggerkama (je fajn si konečně přiřadit obličej k instagramovým účtům :D).
A aby toho nebylo málo, holky pořadatelky si pro nás, bloggerky, připravili výzvu ve spolupráci s Rohlíkem. Z následujících 4 ingrediencí + 4 dalších, dle svého výběru (ani o špetku soli víc), jsme měli vytvořit recept na svačinku.
- Hrušky
- Brusinky
- Vlašské ořechy
- Žervé
Já mám tenhle týden nějaké zatmění mozku a to o té svačince jsem si nepřečetla. Takže když jsem dostala rozpis surovin, nebyla bych ze Sugartown, abych nepomyslela na pečení. Přidala jsem máslo, vejce, cukr a mouku a vytvořila jsem velmi podzimní verzi klasického Tarte Tatin. A pokud se vám zalíbím určitě ho zkuste take.
Budete potřebovat:
- 6 hrušek
- hrst brusinek
- hrst vlašských ořechů
- 1 Žervé (200g)
- 150g cukru krupice
- 110g změklého másla
- 2 vejce
- 220g hladké mouky
na karamel: 100g másla, 75g cukru krupice
Postup
- Předehřejte troubu na 180°C
- V hrnci/silné pánvi, která může do trouby rozehřejte máslo na caramel, přidejte cukr a nechte 5 minut karamelizovat
- Oloupejte hrušky, rozpulte, vyjměte jadřince a shora a zdola seřízněte do přibližně stejné velikosti. Já jsem ještě na hřbetě každí půlky udělala pár zářezů, aby se ten caramel lépe vpil.
- Poklaďte půlhy hrušek hřbetem dolů dokola do formy a take doprostřed.
- Ve větší míse našlehejte máslo s cukrem, přišlehejte vejce, poté prosátou mouku.
- Nakonec zašlehejte žervé a cast brusinek
- Těsto poklaďte lžící na hrušky a uhlaďte (já to dělala prsty, to šlo nejlépe).
- Dejte do trouby a pečte cca 40 minut (poté vyzkoušejte, jestli je upečeno špejlovým testem)
- PS: pokud mate horkovzduch, tak dejte pozor - peče o 20°C vice.
- Po upečení vyndeje, nechte 5 minut odstát a poté vyklopte dnem nahoru na připravený podnos/talíř.
- Posypte brusinkami a nakrájenými ořechy.
PPS: Velký dík Janče z Popečeníčka za to, jak se o nás hezky starala a vůbec celému týmu Chefstarteru/Chefparade.
Mějte krásný týden,
Vaše T.
Mňam.. To musí být dobrota, vypadá to skvěle :-)
OdpovědětSmazatNela z Beauty Charm
GIVEAWAY - O Krásné šperky
Děkuju, bylo to moc dobry :)
SmazatVypadá to krásně!
OdpovědětSmazatMeet My Lovely World
Děkuju moc :)
SmazatTo vypadá krásně :) ! A konference musela být parádní taky :D !
OdpovědětSmazatruneatandtravel.blogspot.com
To byla, jen víc takových akcí :)
Smazat