Vánoce klepou na dveře, ale já mám pořád podzimní náladu. Navíc, letošní teplé listopadové počasí k tomu prakticky svádí a tak si stále frčím na dýních, hruškách, jablkách a karamelu. A proto jsem vytvořila tenhle tvarohový dort (ala cheesecake), abych si ty podzimní chutě pořádně užila. Bohužel, poté, co jsem s ním vyšla ze dveří, abych ho donesla kolegům do práce, se přenoska otevřela a dort skončil na chodníku, ale to už je jiná pohádka :) Pokud se vám bude líbit, určitě si ho upečte - není to nic těžkého.
Budete potřebovat
- 1 balení sušenek Lotus
- 100g změklého másla
- 3 plnotučné tvarohy ve vaničce
- 2x Philadelphia (balení 125g)
- 4 vejce
- 1 polévková lžíce kukuřičného škrobu
- 5 velkých kyselejších jablek
- 100g a 150g cukru
Postup
- Sušenky nasekejte v robotu na konzistenci strouhanky, přidejte máslo a ještě znovu robot zapněte, aby se máslo spojilo se sušenkami.
- Sušenkové těsto vysypte do dortové formy a prsty upěchujte rovnoměrně na dno.
- Předehřejte troubu na 150°C.
- Ve větší míse šlehejte tvaroh s Philadelphií.
- Přidejte 150g cukru, vejce a škrob a opět zašlehejte.
- Tvarohovou směs nalijte do formy na sušenky a dejte péct na cca 60 minut.
- Po upečení troubu neotvírejte a nechte dort zchladnout.
- Jablka oloupejte, zbavte jadřinců a nakrájejte na měsíčky.
- Do pánve dejte 100g cukru a na mírném plamenu zahřívejte, dokud nezkaramelizuje.
- Poté přidejte do pánve jablka, promíchejte a přiklopte pokličkou.
- Za občasného míchání duste cca 15 minut, až budou jablka úplně měkká.
- Nechte trochu zchladnout a poté vyjměte dort z formy (nejprve ho oddělte po okrajích tenkým nožem) a jablka navrstvěte nahoru.
Pokud vyzkoušíte tenhle, nebo jakýkoliv jiný recept z našeho blogu, pošlete nám fotku. Moc rádi ji zveřejníme na našem Facebooku :)
Mějte krásný zbytek týdne,
Vaše T.
Sušenky vypadají opravdu skvěle! Budu je muset vyzkoušet :)
OdpovědětSmazatMěj se v lásce,
Helena
Děkujeme :-)! M.
Smazat