Tomuhle dortu by se dalo přezdívat alergikova smrt, tolik
obsahuje arašídů (tedy arašídového másla :) ). A jelikož se stále potýkám
s nepřející troubou, mnozí možná poznáte vypůjčený korpus z Harlekýnu,
který je relativně troubovzdorný. Tím ovšem podobnost končí. Na kakaovém
korpusu leží silná vrstva čokolády s arašídovým máslem a na něm trůní krém
(jak jinak než) z arašídového másla, tvarohu a šlehačky. Není to vůbec nic
těžkého a úspěch je zaručen.
PS: tenhle krém můžete použít také na cupcakes, nebo vlastně
na cokoliv – je geniální :)
Na těsto
- 3 žloutky
- 140g cukru krupice
- 4 polévkové lžíce horké vody
- 40g polohrubé mouky
- 30g kakaa
- sníh ze 3 bílků
Na čokoládovou vrstvu
- 300g mléčné čokolády (ideálně nějaké kvalitnější)
- 170g arašídového másla crunchy (čili s kousky arašídů) – cca polovina skleničky
- 50g másla
Na krém
- 170g arašídového másla – tady můžete buď dodělat zbytek skleničky, nebo použít smooth verzi
- 250g polotučného tvarohu ve vaničce
- 1 metana ke šlehání (vychlazená)
- 50g moučkového cukru
- 1 smetafix
Postup
- Ušlehejte žloutky s cukrem a horkou vodou.
- Zvlášť smíchejte mouku s kakaem a přišlehejte do žloutkové směsi
- Ušlehejte sníh z bílků a přimíchejte ho do těsta.
- Dortovou formu vymažte máslem a vysypte trochou mouky.
- Nalijte těsto a pečte na 170°C cca 30 minut, ale po 20 minutách je dobré ho sledovat - každá trouba to má trochu jinak.
- Upečený dort vyndejte a nechte vychladnout.
- Čokoládu rozpusťte s arašídovým a klasickým máslem ve vodní lázni a nechte vyhladnout.
- Poté ji rovnoměrně namažte na korpus.
- Arašídové máslo ušlehejte s tvarohem a cukrem.
- Zvlášť ušlehejte šlehačku.
- Přimíchejte šlehačku do tvarohové směsi, přimíchejte smetafix a zašlehejte.
- Krém navsrtvěte na čokoládu.
- Ozdobte strouhanou čokoládou a nechte alespoň 30 minut vychladit.
Jaké jsou vaše spolehlivé recepty, kterými ohromujete? Napište nám.
PS: momentálně jse opět na cestách a z vašich reakcí vyplývá, že vás moje výpravy za jídlem baví, takže se můžete brzy těšit na další :)
Vaše T.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkujeme za komentář :-)