Borůvkový crumble

Uff. Taky jste si tak oddychli, že už je konečně volno? :) Ač nejsem věřící, Velikonoce mám moc ráda. Počasí se začíná vylepšovat a tak nějak to znamená, že jaro už je tady. Překvapivě pro vás ale dnes nemám typicky velikonoční recept, nýbrž trochu mimo-sezónní, zato moc dobrý a vitamíny nabitý borůvkový crumble. Borůvky jsem koupila mražené v Icelandu - kilo cca za 150 Kč, ale zrovna je měli v akci. (Nevím, čím to je, ale poslední dva měsíce jsem borůvkami úplně posedlá a jak je den nemám, už jsem nervní).



Na borůvkový základ budete potřebovat:
  • 1kg borůvek
  • 3 čajové lžičky vanilkového pudingu
  • 1 čajová lžička skořice
  • 1 lžíce třtinového cukru

Na drobenku:
  • 100g másla
  • 100g polohrubé mouky
  • 100g jemně drcených ovesných vloček
  • 60g třtinového cukru
  • 1 čajová lžička prášku do pečiva

PS: je to taková dobrota, že jsme si ho doma upekly dva dny po sobě (a samozřejmě snědly na posezení)

Postup 

Předehřejte troubu na 180°C
Ve větší míse dobře promíchejte všechny suroviny na borůvkový základ.
V rendlíku zahřejte máslo, až se rozpustí.
Do másla přisypte zbytek ingrediencí na drobenku a dobře promíchejte
Do vysoké koláčové formy (nebo zapékací mísy) nasypte borůvky a uhlaďte.
Posypte rovnoměrně drobenkou.
Vložte do trouby a pečte cca 40 minut (jakmile to začne vonět, tak můžete vyndavat).
Nechte trošku vychladnout a ještě teplé podávejte (já bych přidala na každou misku kopec šlehačky nebo kysané smetany).









Nevím, jak vy, ale já se zatím na jaro ještě nikdy netěšila tolik, jako letos. Až konečně začne být zelená tráva a nebudu se muset nabalit do péřovky a šály a budu si moct dát zmrzlinu v Angelatu, aniž bych se u toho proměnila v rampouch... Taky se těšíte? Napište nám na co nejvíc :)

Krásné Velikonoce,
Vaše T.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme za komentář :-)


 photo copyright.jpg
blogger template by envye