Srdíčka z odpalovaného těsta s brusinkovou náplní

Dobrý večer :-)!

Byl pozdní večer - první máj - večerní máj - byl lásky čas. Hrdliččin zval ku lásce hlas, kde borový zaváněl háj. 

Máj. Láska. Klasika všech klasik <3. (A pak že je povinná středoškolská četba otravná a k ničemu. Pche.) 
Pozdní večer sice ještě není, ale to nevadí. Alespoň ten první máj jsem trefila. Ne, že by to bylo nějak těžké :-D! Ani ten hrdliččin hlas a borový háj jsem tedy nevychytala úplně na 100%. Hmm. Na parapetu nám kempuje vykrmený sídlištní holub (Chtěla jsem zrovna napsat, že by se měl nad svou váhou zamyslet, protože je širší než delší, ale vzhledem k tomu, že vyletěl až sem do osmého patra, patrně na tom bude s fyzičkou o dost líp než já... No nic :-D! Tak buď v pohodě, holube.) a pod okny kromě páru borovic rostou převážně břízy a další "listnatá havěť" v rozpuku, což vím i bez koukání (jsem totiž vědma a mám fenomenální paměť - haha), protože se můj muž zrovna zcela neromanticky dusí a prská. Ale je statečný a při každém mém znepokojeném pohledu tvrdí, že ho to prozatím nezabije. Tak mu věřím. Ale kdybyste ho slyšeli, měli byste pochybnosti taky. Fakt. Dokonce jsme dnes zvládli i zamilovaný polibek pod rozkvetlou třešní a to bez toho, abych byla odkýchnuta do Číny. Návrat by byl se všemi těmi ploty o dost složitější. Ale ten risk za to stál! Neuschnu. Uf. Začínala jsem se bát. 
Abych muži ulehčila jeho utrpení a odvděčila se mu za jeho nekonečnou trpělivost se všemi mými podivnostmi (a že je to dost rozsáhlá sbírka), upekla jsem mu věnečky. Samozřejmě ne úplně obyčejné, ale tak trochu jiné věnečky... Srdíčkové! A navíc s báječnou brusinkovou náplní. A hlavně s bílou čokoládou, protože to je jeho kryptonit a odpustí mi za ní i článek (částečně) o jeho alergii :-D. Cha! Takže jsme vyhráli všichni :-)! 


Srdíčka z odpalovaného těsta s brusinkovou náplní 

Ingredience: 
125 g neperlivé minerální vody 
125 g mléka
5 g krupicového cukru 
5 g mořské soli 
110 g másla 
70 g hladké mouky 
70 g polohrubé mouky 
5 vajec (250 g) 

Brusinková náplň:
250 g mražených brusinek 
150 ml vody 
40 g kukuřičného škrobu 
125 g másla 
125 g krémového sýra 
125 ml smetany ke šlehání 

Na ozdobu:
+ bílá čokoláda a cukrová srdíčka 

Postup: 
1) V rendlíku nebo menším hrnci spolu zahřejte vodu, mléko, cukr, sůl a máslo. Když začne směs vřít, přisypte naráz mouku (předem jí prosejte přes sítko) a vytrvale míchejte, dokud nebude vzniklá pasta hladká a nezačne se odlepovat od stěn (tzv. odpalování). Přemístěte pastu do mísy robotu a nechte míchat na nejnižší obrátky, dokud trochu nezchladne. Poté zvyšte obrátky a po jednom zašlehejte vejce. Vznikne lesklé táhlé těsto. Nechte ho úplně vychladnout. Těstem naplňte cukrářský sáček se zdobící špičkou s hustými malými zoubky a uložte ho na 2 hodiny do ledničky. 

2) Brusinky poduste s 50 ml vody a nechte je lehce zchladnout. Propasírujte je přes husté sítko, abyste se zbavili slupek. Poté je smíchejte se 50 ml vody, vraťte je zpět do rendlíku a přiveďte k varu. Ve zbylých 50 ml vody rozmíchejte škrob. Když začnou brusinky vřít, za stálého míchání (to je důležité!) přidejte vodu se škrobem. Míchejte, co vám bude síla stačit, aby v brusinkovém pudinku nevznikly hrudky. Nechte pudink krátce povařit a neustále míchejte. Poté přemístěte krém do mísy robotu a na nízké otáčky krém promíchávejte, aby z něj vyšla pára a rychleji vychladl. Když vychladne zhruba na 60°C (pokud nemáte teploměr jako já, tak je to zhruba ve chvíli, kdy už se z něj tolik nekouří a nepopálíte si o něj ruku :-D), přišlehejte do něj kostičky másla. Nechte vychladnout a uložte do lednice.

3) Zapněte troubu na 200 °C a nechte jí vyhřát, mřížku umístěte doprostřed. Na plech vyložený pečícím papírem stříkejte srdíčka z těsta. Nechte mezi nimi dostatečné rozestupy, protože při pečení dost nabudou. Nejdříve pečte 10 minut na 200°C, poté troubu na pár vteřin otevřete, aby mohla odejít pára, pak teplotu v troubě snižte na 180°C a dopékejte 15 - 20 minut (profiterolky musí být nafouklé a krásně zlaté, záleží na vaší troubě, nepouštějte je z dohledu). Pokud znějí po poklepání dutě, jsou upečené. Po vytažení z trouby je nechte vychladnout na mřížce.  

4) Brusinkový základ prošlehejte a zašlehejte do něj krémový sýr a vyšlehanou smetanu. Krémem naplňte cukrářský sáček se špičkou s drobnými zoubky. 

5) Srdíčka vodorovně prokrojte a spodní část naplňte brusinkovou náplní a přiklopte vrchní částí korpusu. Vršek polijte rozpuštěnou bílou čokoládou a posypte srdíčky. 






Mějte se moc krásně (a pokud jste to ještě nestihli tak honem pod třešeň), 
vaše M. :-*

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme za komentář :-)


 photo copyright.jpg
blogger template by envye