Francouzské tousty s kardamomem, vanilkou a kapkou růžové vody

Dobré odpoledne :-)!

Ještě než se pustím do všech těch vánočních radostí, mám pro vás jeden ultra jednoduchý recept na božskou víkendovou snídani. A když píšu jednoduchý, tak až tak, že by ji zvládlo připravit snad i pětileté dítě. Tedy za podmínky, že netrpí zvláštní fascinací ohněm a rozpálenými věcmi a nemá tendenci na ně sahat, jako mé pětileté já. Ehm. V tom případě bych ho možná nechala jen připravit těstíčko a namáčet plátky chleba a kolem pánve utvořila dvoumetrovou ochrannou oblast. To už nechám na vás :-D.
Každopádně francouzské tousty se teď dělí o pomyslné výsluní s palačinkou Dutch baby pancake. Asi proto, že v obou případech servírujete báječnou snídani během 25 minut. A to jednoduše chcete. Fakt.
Jo a ještě jsem učinila objev! Nejlepší je na tyhle tousty večerní chlebík. Ne, tenhle příšerný název jsem nevymyslela. Tak se tahle věc, kterou najdete v obchodech v regálech u balených chlebů, skutečně jmenuje. Je to takové vzduchové měkké nic se semínky, které podle výrobce obsahuje hodně moc proteinů a hodně málo sacharidů (jakože low carb, fitness a tak). Funkci chleba to příliš neplní, poněvadž pomalu nedrží tvar a zátěž jednoho plátku šunky by mohla být smrtící, ale namočte to do těstíčka a opečte a... Ó můj bože! Dokonalost. Navíc můžete mít dobrý pocit, protože máte snídani plnou proteinů (teda nebýt toho javorovýho sirupu pochopitelně) ;-)! Takže takový hřích-nehřích. Ach, já jsem vždycky chtěla být chytrou horákyní. 


Francouzské tousty s kardamomem, vanilkou a kapkou růžové vody

Ingredience:
3 vejce
200 ml mléka (můžete použít i mandlové, sojové, rýžové)
2 lžičky vanilkové pasty
1/2-1 lžička mletého kardamomu
1/2 lžičky růžové vody
1 balíček večerního chlebíku nebo sendvičového chleba
olej nebo máslo na vytření pánve

K podávání:
zakysaná smetana
čerstvé ovoce
javorový sirup

Postup:
1 Vejce, mléko, vanilkovou pastu, kardamom a růžovou vodu prošlehejte dohladka. Těstíčko můžete i osladit trochou stévie nebo moučkového cukru, ale vzhledem k tomu, že hotové francouzské tousty na závěr polijete javorovým sirupem, není to vůbec nutné. Rozpalte pánev a vymažte jí kouskem másla nebo olejem. Plátky chleba postupně namáčejte do těstíčka a opékejte dozlatova z obou stran. Francouzské tousty podávejte s čerstvým ovocem, kopečkem zakysané smetany a polité javorovým sirupem






Mějte se krásně,
vaše M. :-*

P.S.: Jako myslím, že to nemusím zdůrazňovat, ale tohle fakt není reklama na chleba :-D. Já jen, abyste si nemysleli ošklivé věci a tak...

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme za komentář :-)


 photo copyright.jpg
blogger template by envye