Tvarohové knedlíčky s malinami plněnými bazalkovým cukrem a bazalkovou omáčkou

Dobrý den přeji :-)!

Jak se dnes máte? Já úžasně. To ode mě neslyšíte moc často, že :-D? Já jsem spíš na to remcání a pofňukávání. Ale dneska jsem unavená a vyčerpaná a... šťastná. A hrdá. A stále tomu všemu nemůžu uvěřit. No, raději začnu od začátku. 
Včera proběhlo vyhlášení Aperol Spritz FOOD BLOGU ROKU. Já jsem teda popravdě ani za mák nečekala, že se vůbec ocitnu mezi nominovanými, takže ve větší úspěch jsem nikdy ani nedoufala. Ale zatímco očekávání byla nízká, přípravy na večírek byly pochopitelně veliké (to je tak, když jste na posledním večírku byly tak před rokem nebo dvěma) :-D. V úterý jsem byla vzhůru asi do půl jedné, přehrabovala skříň a snažila se vybrat něco dostatečně repre. Vzhledem k tomu, že jsem s touhle akcí začala v sedm, asi chápete, že mé zoufalství bylo kolem jedenácté téměř bezmezné... Když jsem konečně vybrala jedny šaty a řekla si, že "v tomhle bych snad mohla jít i po ulici a ne kanálem" (Já teda hlavně kanály v centru moc neznám, takže by to mohl být trochu problém :-D), přišla ta horší část. Boty. Jedny balerínky děravé, druhé odřené a třetí se žralokem. Jo, myslím, že obnova mého obutí je nezbytně nutná. Ten přechod ze zimních na letní jsem nezvládla. Ještě štěstí, že tady pokuty nehrozí. Moji poslední naději, milované červené střevíčky jako pro Sněhurku, někdo kolem dokola nakousal (Sue, o tohle si teda ještě promluvíme!!! A nedělej, že to nečteš, zákeřnice chlupatá! Ledviňák z tebe udělám!), přestože do skříně, kde byly uložené, nesmí. Skvělý. Nakonec jsem půl hodiny drhla všechny své boty kartáčem a porovnávala... I tento problém jsem vyřešila. Trvalo to celkově jen 5 hodin, na mě fakt nebývalý úspěch :-D. 
A pak jsem ráno vstala, zjistila, že na teploměru jsou dva stupně, a vzala si kalhoty a úplně jiný boty :-D. Takže opět produktivně strávený večer... Nevadí, kdo by spal, když může zoufale hrabat ve skříni, že jo. 
No a pak přišel středeční večer. A bylo to boží. Jen prostě nejsem správný bloger, protože pochopitelně nemám jedinou fotku. Zase. Ale tak se mi klepaly ruce (já jsem fakt strašnej uzlíček nervů, zvlášť když jsou ve hře davy cizích lidí :-D), že jsem naznala, že by to nemuselo dopadnout úplně dobře. Prostě moje rozklepaný já + zpocený ruce + kluzkej mobil + tvrdá dlažba = rychlá smrt. Jeden rozbitý mobil už stačil, děkuju pěkně (a taky nejsme milionáři, co naděláš...). Takže fotky nemám. No, ale bylo to jednoduše krásný, fakt. 
Ale to nejúžasnější a nejkrásnější se stalo, až po návratu domů! Když jsme padli do postele, ještě jsem neodolala a otevřela Instagram. A tam v Instagram Stories Marcelky z Pradobrot to bylo! Papír s výsledky všech kategorií, včetně té mé - Dezerty a pečení, nalepený na okně. A já byla druhá! Fakt! To je prostě neuvěřitelný! Moje první "bedna" v životě. (Snad kromě Klokánka a dějepisné olympiády :-D! Pamatujete na Klokánka? Jo, ten terč jsem si v dětství na záda nakreslila sama :-D.) Takže znovu děkuju porotě, něco takového jsem vážně nečekala <3. A taky vám, že jste tu se mnou a každý den mě motivujete. Vždycky, když mám pochyby, jestli pokračovat dál, se najde někdo, kdo mě "nakopne", a teď je z toho tohle. Děkuju. 

Ale abych si jen nevylívala to svoje přešťastný a vděčný srdce, tak mám pro vás i recept. Slíbila jsem vám ho už v pondělí na Instagramu. Recept na naprosto dokonalé knedlíčky. V redakci jsme s holkama bájily o jahodových knedlících a já si automaticky vzpomněla i na kynuté borůvkové. A zákonitě i na ty jogurtové. A pak už mi hlava jela na plné obrátky a nápady se začaly hrnout, ale já přesně věděla, že nejdříve prostě musím udělat tyhle vláčné tvarohové nadité šťavnatými malinami (zrovna jsem ulovila fakt nádherné) plněnými voňavým bazalkovým cukrem. Svěží bazalková omáčka už je jen třešinkou na pomyslném dortu. Jen na ně pomyslím a jsem blahem bez sebe. Jo a vůbec nejsou sladké. Prostě slast. Zkuste je! 


Tvarohové knedlíčky nadívané malinami plněnými bazalkovým cukrem s bazalkovou omáčkou 

Ingredience (na 16 knedlíčků): 
250 g měkkého tvarohu 
1 žloutek 
2 lžíce instantní polenty (kukuřičné krupice) 
2 lžíce krupičky 
špetka soli 
16 malin 
bazalkový cukr 
olej na potření rukou 

Bazalkový cukr: 
2-3 lžíce krupicového cukru 
hrst bazalkových listů 

Bazalková omáčka: 
250 g zakysané smetany 
1 lžička bazalkového cukru 
hrst bazalkových listů 

K podávání: 
maliny 
bazalka 

Postup: 
1) Tvaroh vyklopte do jemného síta vyloženého mušelínem nebo plátýnkem na výrobu sýra nechte ho 1 den vykapávat v lednici. Pokud nemáte čas, zatočte ho, utáhněte a vymačkejte. Nemusíte ho vymačkávat úplně dosucha. 

2) Do mísy dejte vykapaný tvaroh, žloutek a přidejte polentu, dětskou krupičku a špetku soli. Propracujte vařečkou nebo stěrkou a nechte chvilku odstát. 

3) Připravte bazalkový cukr. Do hmoždíře (třecí misky s tloučkem) nasypte cukr a bazalku a třete do té doby, než získáte krásně zelený cukr bez větších kousků bazalkových lístků. 

4) Maliny, které se chystáte zabalit do těsta, naplňte bazalkovým cukrem. 

5) Ve větším hrnci přiveďte k varu vodu. 

6) Ruce si naolejujte rostlinným olejem, odebírejte kousky tvarohového těsta a balte do něj plněné maliny. Vyválejte v dlaních do kuličky. 

7) Knedlíčky vhoďte do vody a vařte do té doby, než vyplavou na hladinu. Vyndejte je děrovanou naběračkou a dejte okapat na ubrousek. 

8) Zakysanou smetanu, bazalkový cukr a bazalkové lístky rozmixujte tyčovým mixérem. 

9) Knedlíčky můžete před podáváním obalit v prachu z lyofilizovaných malin. V každém případě je servírujte s bazalkovou omáčkou, čerstvými malinami a bazalkou. Můžete je také lehce posypat zbylým bazalkovým cukrem. 








Mějte se moc krásně, 
vaše M. :-*

2 komentáře:

  1. Jejda, jsem ani nevěděla, že jsem ti způsobila tolik radosti před spaním:oD To máš asi za ten můj chuťověj orgasmus z makovýho žloutkovýho krému!
    Jsi prostě dobrá, dobrá, dobrá!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Víc, než si umíš představit :-)! Sice jsem v tu chvíli myslela, že mám halucinace, ale radost byla stejně obrovská :-D! Moc děkuju, Marcelko, ty taky <3!

      Vymazat

Děkujeme za komentář :-)


 photo copyright.jpg
blogger template by envye