Grilované meruňky s pistáciovou drobenkou

Dobrý večer :-)! 

Musím se přiznat (a bez mučení), že ve vedrech, která vládla skoro celý červen, jsem neměla tu nejmenší chuť ani motivaci péct. Vlastně jsem jen chtěla dýchat s vyplazeným jazykem jako pes a nějak to přežít. Tropy fakt nejsou nic pro mě. Fuj. Ale to pravděpodobně opakuju každé léto. V tomhle období jsem vždycky dost monotematická. Vedro. Fuj. Vedro. Fuj. Vedro... 
No asi jste pochopili, kam tohle povede :-D! Zvládla jsem teda upéct Charlottu, ale musím říct, že i těch dvacet minut, co byly plechy v troubě, stačilo k tomu, aby se z našeho bytu stala rozžhavená smrtící pec. Nic moc zážitek. Zvlášť, když jste nemehla, takže pečení v kraťáscích a vršku od plavek (nebo něčem podobně letním a k danému počasí vhodném) by se ve vašem případě rovnalo rituální sebevraždě upálením. Takže musíte mít všechny rizikové oblasti (to znamená všechny oblasti) zakryté tlustou vrstvou oděvu. Hnus. Ale aspoň jsme pak měli druhý den jahodový dort k snídani. A to je docela fajn náplast. 
No, jenže o víkendu jsem zase dostala na něco chuť (teda já tu chuť mám pořád, ale přes týden to zaháním čokoládou a zmrzlinou). A přestože pekelné vedro už je to tam, moje vůle k pohybu a akci byla (a stále je) mizivá. Takže mi nezbylo, než zapojit hlavu (což teda takhle při víkendu dost bolí) a vymyslet ten nejlínější dezert na světě. Dobře, tak druhej nejlínější, pokud počítáte Nutellu a lžičku :-D. Povedlo se! A je strašně dobrej! Což je trochu problém, protože teď vím, že se dá něco takového připravit během 15 minut. Když se hodně loudáte. A to jsem vědět zkrátka neměla :-D. 
Prostě si jen upečete drobenku. Já vím, já vím, že jsem kdysi tvrdila, že péct samotnou drobenku mi přijde maličko barbarské a že se tedy snažím pod ní vždycky propašovat koláč nebo aspoň ovoce (jo, chápete správně - crumble), ale no... Zoufalé časy si žádají zoufalé činy, znáte to :-D! Takže si upečete drobenku, ogrilujete čerstvé meruňky, smícháte med s kapkou růžové vody a všechno to servírujete s řeckým jogurtem a malinami a pistáciemi a... Zkrátka je to skvělý a rychlý a letní a vůbec dokonalý. Tak a zítra si tyhle meruňky udělám znova. Nesuďte mě. Aspoň, dokud neochutnáte ;-)! 


Grilované meruňky s pistáciovou drobenkou, řeckým jogurtem a medem 

Ingredience (zhruba na 2 porce)

Na drobenku: 
20 g studeného másla 
20 g třtinového cukru 
20 g polohrubé mouky 
20 g sekaných pistácií 

Grilované meruňky: 
3 meruňky 
kousek másla nebo olej ve spreji na potření grilu 

K podávání: 
5-6 lžic řeckého jogurtu 
2 lžíce medu 
růžová voda 
maliny 
sekané pistácie 
sušená růžová poupátka 

Postup: 
1) Troubu vyhřejte na 180°C. Z másla, třtinového cukru, mouky a pistácií rychle prsty vypracujte drobenku. Nasypte ji na plech vyložený papírem na pečení a pečte dozlatova. Nechte vychladnout. 

2) Plotýnku nebo mřížku grilu potřete máslem či olejem. A poté na ni rozložte přepůlené meruňky a grilujte doměkka. 

3) Grilované meruňky servírujte s řeckým jogurtem zalitým medem smíchaným s kapkou růžové vody, pistáciovou drobenkou, malinami, sekanými pistáciemi a drcenými sušenými růžovými poupátky.







Mějte se moc krásně, 
vaše M. :-*

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme za komentář :-)


 photo copyright.jpg
blogger template by envye